Penyelidikan Pembangunan Modul Pembelajaran

RM30.00
9789672512745
Out of stock

Penyelidikan Pembangunan Modul Pembelajaran

Authors: Noraini Talib & siti Fatimah Mohd Yassin
Publisher: UKM Press
ISBN: 9789672512745
Weight: 0.23kg
Pages: 146pp
Year: 2021
Price: RM30

Penyelidikan dalam bidang pendidikan boleh dilakukan dari pelbagai sudut. Namun begitu, penyelidikan pembinaan modul adalah satu aspek penyelidikan yang perlu diketahui dan difahami oleh penyelidik yang mengkhusus dalam bidang pendidikan. Mungkin ramai penyelidik menganggap penyelidikan pembinaan modul adalah sukar dan kompleks. sehingga tidak ramai yang mahu melakukannya. Namun begitu, tatacara melakukan penyelidikan pembinaan modul yang sistematik dan meliputi pelbagai disiplin ilmu penyelidikan sebenarnya sangat menarik dan mempunyai kelebihannya yang tersendiri. Pengalaman penulis melakukan penyelidikan pembinaan modul dengan proses yang lengkap dan tersusun dan dapat dilakukan pada masa yang singkat membuktikan penyelidikan jenis ini bukanlah mustahil untuk dilakukan bagi pelajar-pelajar di peringkat pascasiswazah. Setiap aktiviti kajian sepanjang proses penyelidikan pembinaan modul memberikan makna yang tersendiri. Malah, penyelidikan pembinaan modul adalah sejenis penyelidikan yang seronok untuk dilakukan jika kita memahami dan menguasai setiap inci daripada aktiviti kajian yang perlu dilakukan. Oleh sebab itu, buku ini bukan sahaja menghuraikan proses penyelidikan pembinaan modul tetapi juga panduan untuk melakukan setiap aktiviti dalam penyelidikan pembinaan modul secara terperinci serta kajian dalam kajian yang terlibat di sepanjang proses tersebut. Justeru, buku ini amat sesuai menjadi rujukan kepada para pelajar di peringkat pascasiswazah khususnya pelajar-pelajar yang akan melakukan penyelidikan pembinaan modul sama ada daripada bidang pendidikan atau bidang sains sosial yang lain.

NORAINI TALIB, PhD, P.Tech (IT) adalah Pegawai Teknologi Maklumat Kanan di Pusat Teknologi Maklumat, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Kajian beliau di peringkat Doktor Falsafah memfokuskan penyelidikan pembinaan modul khusus untuk pendidikan pengaturcaraan komputer.

SITI FATIMAH MOHD YASSIN, PhD, adalah Pensyarah Kanan di Pusat Kajian Pembudayaan STEM, Fakulti Pendidikan, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Beliau juga merupakan Ketua Modul Pendidikan Komputer, Fakulti Pendidikan dan Ketua Program Pencarian dan Pengurusan Bakat Pusat GENIUS@Pintar. Bidang kepakaran beliau adalah Pendidikan komputer, Pembangunan Perisian Pendidikan, Teknologi Pendidikan dan Pengurusan Ujian dalam Talian.

1) 'Sign in' di terlebih dahulu. Klik di sini.

2) Pilih buku-buku pilihan dengan klik 'Add to Cart'

3) Klik 'Checkout' untuk meneruskan pembelian.

4) Lengkapkan maklumat & alamat penghantaran.

5) Pilih kaedah penghantaran & bayaran yang sesuai.

6) Klik "Submit My Order".

Sekiranya ada kesulitan untuk membeli secara online di website, mohon hubungi kami dengan cara berikut:

HUBUNGI KAMI

Klik butang di atas untuk berkomunikasi dengan kami.

Kami menggunakan perkhidmatan J&T Express untuk penghantaran ke seluruh negara.

Tempoh masa penghantaran adalah 2 - 7 hari bekerja.

1. Pemprosesan & penghantaran pesanan dibuat pada hari Isnin sehingga Sabtu.

2. Sekiranya syarikat kurier cuti, pesanan tetap akan diproses, tetapi hanya akan dihantar apabila syarikat kurier mula beroperasi.

3. Nombor pengesanan (tracking number) akan dihantar terus ke email anda.

4. Kami akan maklumkan lebih awal jika ada perubahan waktu operasi semasa musim perayaan atau lain-lain.


OUR GUARANTEE

CONTACT US